Ovu novelu pise moja najdrugarica meni se svidela.....
PRAVA LJUBAV
GLAVNE ULOGE
DULCE MARIA kao Dulce Maria Dul(19god)-upisala akademiju dramskih umetnosti cerka bogatih roditelja
Christopher Uckermann kao Ucker(20god)-siromasan decko koji ima san da postene poznati fubbaler
OSTALE ULOGE:
Alfonso Hererra kao POncho(Dulsin decko)
Anahi kao Any(Dulsina sestra)
Christian Chavez kao Pollito(Dulsin najbolji drug)
Maite Peroni kao May (najbolja drugarica od Any)Alma-Dulsina naj drugarica
MARKOS -Brat od Dul i Ani inace Decko od May
KARLA-majka od Markosa,Dul i Ani
SEBASTIAN espinoza-otac od Markosa,Dul i Ani
Bralio-Verenik od Any
MARTA-uckerova Majka
FLORENSIJA-PAOLA-UCKEROVA RODJENA SETRA I Dulsina DRUGARICA SA FAX-A
FRANKO-veoma poznat glumac i prof.na fak Dram umetnosti
KRISTIAN-NAJBOLJI DRUG UCKERA
Uckerova devojka
1.EPIZODA
-MEXICO
OBALA MORA..
.
Dul i Poncho setaju zagrljeni...
Dul:Divno mi je sa tobom ljubavi....(pogleda ga,pa ga jos snaznije zagrli)...svaki dan mi je ispunjen specom i ljubavi od kada smo zajedno...ne mogu da verum da je vec godinu dana....
Poncho(smesi se):Da...svaki tren proveden sa tom je nesto najlepse sto mi se desio u zovotu,ovih godinu dana kao da sam ziveo san...volim te ljubavi....
Dul:Volim i ja tebe najvise na svetu...(ljube se)
Nastavljaju da setaju obalom...Poncho uziima neko drvence i pise na pesku „DUL,Volim te“....Dul trci mu u zagrljaj ljubi ga....a on je uzima u narucje i nosi ka moru....
FUDBALSKI TEREN u meksickom predgradju
Ucker i Kristijan sa ortacima igraju fudbala
Kristijan dodaje Uckeru loptu i ovaj daje go...Uckerov tim pobedjuje...
Kristijan: Sjajan si Ucker...svakim danom igras sve bolje...na ovoj utakmici u subotu moras pokazati sve sto zna,jer dolaze ovi iz „Intera“(inter je jedan od prvoligaskih klubova u Mexicu)...karijera je pred tobom
Ucker(sa osmehom):Hvala,brate valjda ce i Bog mene jednom pogledati...
Kristijan: Ti sjajno igras nema sanse da te ne zapaze...samo nemoj da se opteretis time..igraj hladne glave...
Ucker: heh...pa valjda ce sve biti kako treba...to je moj decacki san da zaigram u nekom vecem klubu..
Kristijan(tapse ga po ramenu): Ma sve ce biti kako treba videces...eee evo ti devojke...
Ucker: hmm idem ja...duznost zove..hehe..
Kristijan: Ma kakav duznos nisi jos ozenjen...
Ucker: ma vidis da me kontrolise kao da jesam...Cao,vidimo se u subotu.... (nasmeja se Ucker i pridje Florensiji...poljubije...
Ucker i Florencija obose zagrljeni...
ALMIN STAN
Polito: Nadam se da sad....razumeš.....izviuni...
Alma: razumem...mada nema šata da mi se izvinjavaš srce ne bira.....
Polito: U pravu si....(grli je),ja i ti ćemo nadam se ostati prijatelji...
Alma:naravno....
Polito: nećeš reći Du?
Alma: ako ti ne želiš neću???
Polito: Sjajna si...
TRZNI CENTAR
Ani i May u sopingu.....
Razgledaju skupocene haljine:
May: Hm...zar nije divna??
Any:Savrsena je....
May: Moram da je probam....
(may se presvukla)
May: I kao mi stoji??(zadovoljno se vrt ispred ogledala)
Any: Savrseno draga...ma koja haljna ne stoji tvom prelepom telu...
May: joj divna si.. (ljubi je)...(i kaze prodavacici)-uzecu i ovu...
Any i May izlaze iz radnje sa rumama prepunih kesa...(sa osmehom na usnama kao da su zavrsile neki veliki posao
Any: Draga..mogle smo do obliznjeg kafica na jednu trac partiju...hm..ima svasta da ti pricam??
May: Hajmo...(blago se nasmeja)
OBALA MORA...
Kraj mora Dul i Poncho i dalje uzivaju u svojoj ljubavi....
Sede i posmatraju zalazak sunca...
Poncho: Kako je divno gledati zalazak sunca,zar ne ljubavi???
Dul: ma nije divo nego je bozanstveno kada gledas zalazak sunca u tvom narucju....
Poncho:Ludice moja...nemos pojma koliko te volim...uf sata da mogu zaustavio bih vreme i celu vecnost proveo u tvom zagrlju...volim te (ljube se,stastveno)...
Poncho: Znam sta bih upotpulilo ovaj divan dan...
Dul(sa osmehom): Sta ljubavi??
Poncho: Pa posto je dans godinu dana odkada smo zajedno...mislim da bih trebao da te izvedem na neku veceru,pristajse??
Dul: Pa tako lepog decka ne bih mogla da odbijem...(ljube se)
Poncho: Hajde vodim te kuci spremi se i ja dolazim u deset po tebe?? Obuci se kao kraljica jer te vodim na jedno lepo mesto??(ljubi je)
Dul: Vazi(ljubi ga)....
KAFFE
Any i May sede za stolom..
AnY: meni Djus
May: ja cu toplu cokoldau
Konobar:u redu..
May: i draga kakov to nov trac imas da mi ispricas...
Any: pre neki dan sam cula Almu kako kaze Dul da ju je Polito ispalio
MaY: eh...ma ja mislim da je on zaljubljen u tvoju sestru...
Any: Pa i to je moguce i on je u onom tripu „umetnost“ i te gluposti...ma i stvoreni su jedno za drugo...neznam sta ce sa njom ovakav slatkis poput Poncha, zgodan,mlad,lep, bogat, sportista...
May: hm...mislis da ja nevidim kako ti posmatras Poncha svaki put kada dodje kod DuL(nasmesi se) i da ti se ukaze prilika ti bih ga odmah maznula za sebe...
AnY:Hmm.(smesi se)..pa zar je zabranjeno gledati lepe muskarce...???
May: Pa ne...ali draga moja ti si verena!!!!!!!!Seti se..(Any prevrnu ocima)
Any: eh da....Braulio...kosa mi se na glavi digne kad se samo setim a cu se udati za njega...(napravi ocajnu facu) znas i sama da me je mama naterala da se verim sa njim....
May: Pa takva se prilika jednom pruza u zivotu...advokat.bogat iz ugledne porodice, zgodan ..takva prilika se pruza samo jednom u zivotu...a i bio ti je dobar 3 godine i sada kada je se pojavio novi...ti bi da ga ostavis e pa nemoze draga moja...a i sama znas da je taj „novi“ zauzet-zaljubljen i to ni manje ni vise u tvoju setru...
Any: Ma upravu si...Braulio je moj buduci muz i samo to treba da mi bude na pameti...Mada mislim da Poncho nije za Dul i pri tome cu ostati..
May:Dobro,kako ti kazes...ali ne razumem zasto on nije za nju..Dul je prelepa i svaki muskarac bi je pozeleo za sebe to moras da priznam...(ani prevrce ocima)
Any: Znas da me nervira sto svi misle da je svetica sa likom anjela....xaxa...Ova tema je je smorila::Hajdemo!!!!!!(plati racun i izadjose)
PORODNICNA KUCA ESPINOZA(velika kuca,sa bazenom, golf i teniskim ternom...jedna od najlepsih u celom Mexicu,pa nije ni cudo jer porodica Espinoza bila je veoma bogata)
Karla i Sebastija sede u dnevnoj sobi i pricaju o firmi....
Karla: Mislim da nam je ovaj mesec bio savrsen sto se tiuce posla u firmama...
Sebastian: Da...skoro nismo imali ovako uspesan mesec uspesan za svaku firmu....
(Dul ulazi u Kucu...)
Sebastian: Moja princeza je stiga..(ljubi je u obraz)
Dul: da tata...mada uskoro ponovo izlazim Poncho me je pozvao na veceru,da li imam tvoju dozvolu?
Sebastijan:Naravno da imas...ah Poncho je divan decko, tako sam srecan sto ti i Any imate sjajne momke....
Karla: (smeska se): Da konacno da i ti imas normalnog decka...hm...
Dul: mamaaa, znam da ti se Enrike nije svidjao..ali to je iza nas....sa Ponchom sam vec godinu dana i veoma sam srecna....
Karla:Dobro,duso....
Dul: Idem ja da trazim neku haljinu, zelim da budem elegantna...
Karla: Haljinu??? Ah taj decko je ucinio cudo konacno ces poceti da se ponasas kao dama....jedva cekam da te vidim u tom izdanju..
Dul:Ah...(Dulce napravi smorenu facu....jer zna da je njenoj majci bitno da samo lepo izgleda i da se lepo oblaci a ne kako se oseca u toj odeci...)
Dul je inace bila tatina mezimica....a Any majcina...a brat bio je svet za sebe bio je poznati gitarista u jednom veoma poznatom bendu....
Dul ode u svoju sobu....
UCKEROVA KUCA
Paola i Ucker pricaju...
Paola: Batice...jedva cekam subotu...
Ucker se nasmesi...:Uf svi tako puno ocekujete od mene a sta ako nista ne bude sta ako im se ne dopadnem kao igrac...a??? I dozivim razocarenje
Paola: Ma znas i sam da se to nece desiti znas i sam da si sjajan igrac...a i ostalom ako se to desi imas koga da te tesi..
Ucker hm...bar to imam...
Paola: Da,da...mislim da cu sve devojke iz kraja doci na utakmicu...
Ucker: I sta sa tim?? Znas i sama da moje srce pripada samo Florensiji..
Paola: hm...zao mi je sto je tako znas i sam da je nikad nisam volela...i znam d mozes da imas i bolju...ali srce ne bira jel tako bato...(zagrli ga)
Ucker: drago mi je sto me podrzavas iako je ne simpatises...mada znam da ce ti se dopasti ona je divna devojka....
Paola: Nadam se...(napravi grimasu „ajde da i to vidimo“)
Ucker: Znas....ja vidim nju kao moju suprugu i majku moje dece i nadam se da ce te biti u ok odnosima....jer majka,ona i ti ste mi 3najvaznije zene u zivotu...
Paola: hmm...nesvidja mi se i dalje ostajem pri tom misljenju a i ti si mlad jos za brak,decu...imas tek 2o godina...mada ajmo da promenimo temu...
Ucker: Ah nikad se neces promeniti....ludice....i kako na fax-u moja glumice??
Paola: Pa moram ti reci da je super...toliko ima divnih ljudi...znas uskoro moja ekipa ima debitansku predstavu ...ocekujem da budes u prvom redu...
Ucker: (smesi se) pa kako da odbijem najbolju sestru na svetu a ni lud ne bih propustijo tvoju prvu predstavu...
Paola:Divcan si....
Ucker...se nasmesi...
Ulazi Marija Florensijina sestra koja je luda za Uckerom ...
Paola: ooo...jos jedan davez(tiho)
Marija: Ucker hoces sa nama u bioskop...
Ucker: Jel ide Florencija??
Marija: Ne zauzeta je, sije haljine za pozoriste...
Ucker: Pa neznam bas....
Marija: Hajde...(napravi deciju nevinu hacu)
Ucker: Pa nije lepo odbiti damu...Hajdemo....
PORODIČNA KUĆA ESPINOZA
Poncho tacno u 10 nasao se ispred njene kuce...hmm bio je veoma uzbudjen...
Izlazi iz auta uzima buket crvenih ruza...i zvoni...
Sluzavka: Izvolite gostodine..
Poncho ulazi...
Poncho:Hvala..
Sebastian: Ooo dobro vece šampione..
Poncho: Dobro veče gospodine Espinoza...
Sebastian: Bio si sjajan na jucerasnjoj utakmici...a gol je bio fantastican...Ti si ponos Mexickog fudbala....
Poncho: Hvala vam gospodine...bas mi je drago da tako mislite...nego hteo bih da vas zamolim da vasu cerku izvedem na veceru?
Sebastian: Ma kako jednog šampiona da odbihem...nasmesi se...
Ponco: Hvala vam...a da ovo cvece je za vasu suprugu gde je ona?
Sebastian: Otisla je sa prijateljicom u bioskop...ali cvece cu ja uzeti pa joj preneti da je od tebe...sjajan si...xeexee
Poncho: Hvala gospodine...
Sebastian: Nego sada cu ja reci Suzan(sluzavka) da javi Dul da si stigao...Suzan!!!
Suzan: Izvolite gospodine!!!
Sebastijan: Javi Dul da joj je momak stigao
Suzan: U redu, gopodine...
Poncho: Znate...Vasa cerka me odusevljava...
Sebastian: Znam...jako je pametna i lepa...umetnica,nije kao sve ove devojke
Poncho.: Da i time me jos vise odusevljava...verujte sve moje bivse devojke bile su iste opterecene svojim izgledom....ali Dul je drugacijija...znate siguran sam da sam nasao pravu evojku...znam da smo mladi i da je njoj jos rano da se uda ali zeleo bih veceras da je verim..pa zeleo sam i vasu dozvolu....
Sebastian(nasmeja se): Znas i sam da je Dul mlada da ima tek 19 godina....... ali nemogu da odbijem takvog sanpiona i tako dobrog decka....pa sta da kazem sem imas moj bagoslov
Poncho: Jao gospodine hvala vam...obecavam da ce Dul biti srecna do kraja zivota...(sav uzbudjen i srecan grli Sebastiana)
Dul se Pojavljuje na Pocetku stepenica....u crnoj uskoj haljini koja se pripila uz njeno telo,kosa crvena isvenirana i spustena, na nogama divne dijamnske cipele ...jednom recju izgledala je kao boginja.....
Dul: Sta se vas dvojica radujete??
Poncho i Sebastian se okrecu bacaju pogled ka gore na početak stepenica, Poncho kao hipnotisan njenom lepotom gledaje kaoko silazi niz stepenice...a Sebastian se tada osetio jos ponostijim ocem.
KRAJ 1 EPIZODE
ako vam se svidi prepisacu jos